mandag 14. juni 2010

Trolling "NM" 2010

Så var årets utgave av Trolling NM i gang. Færre båter i år, kanskje på grunn av svært dårlig vær? Nytt av året var økt minstemål. 
Høyere minstemål som virkemiddel for å bevare eller styrke en bestand kan være riktig vei å gå. Men hva skjer når det hele tiden taes ut store individer, individer som skal være sterke videreførere av gode gener? Da vil det bli økt andel av fisk som ikke har fått den nødvendige tiden til å utvikle sterke gener og gyteplassene vil domineres av svakere, størrelsesmessig underlegne fisk, som ikke bringer de gode genene videre.
Det er en god del konkurranser i Mjøsa - og det gjør ikke godt for stammen at det hele tiden fokuseres på å ta ut stor fisk - kanskje på tide å tenke annerledes? C & R med bilde/måling av fisken og beregning av vekt utfra en standard K faktor?

Mørke skyer over NM...
Bilde fra Gjøvik havn - mange båter, men 185 startende er en tilbakegang - svært mye regn i forkant av påmelding og delvis under konkurransen kan kanskje ta en del av skylden?Flere utålmodige som gjør seg klar for starten. Vi kjørte til Viken II og satt ut der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar